fredag 24 april 2015

Våren 2015 = 50 lamm

Här nedan kommer lite ny information - mer om Eklanda Finullsfår kan du numera se på hemsidan www.eklandafinull.se   där det finns aktuella bilder från på årets lamm. Kontakt med oss kan du få via mail: eklandafinull@telia.com

För att se ytterligare fina bilder på våra får och lamm i år kan du också gå in på www.asonax.wordpress.com där Annika Ax visar sina proffsbilder.

Fårhuset är fullt med lamm - nu väntar vi på att kunna släppa ut på välkomstbetet. Vi hoppas vara klara med staketet i helgen.
Det blir alltid lite kalabalik när vi öppnar dörren ut - några tackor springer ut - får med sig kanske bara något av sina lamm - och måste då in igen för att få med de lamm som är kvar inne.
Mycket bräkande och mycket oro innan hela flocken väl kommer ut - men då ser det härligt ut. Fåren håller alltid ihop i flock - om det finns bra bete - och lammen rasar fram och leker.
Så här såg det ut för några år sedan.

Nu har vi bara bruna och vita djur i aveln och vår ambition är att framförallt få fram fina bruna djur. Många jättesöta bruna lamm har fötts i år. Du som är intresserad av att köpa livdjur kan maila oss till adressen ovan, gå in på hemsidan eklandafinull@telia.com eller kolla på Finullsföreningens hemsida under fliken livdjur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar